marți, 30 octombrie 2012

"Welcome Home" (2)

  • Asociațiile culturale Startact, Headmade și K'ARTE vă invită marți, 6 noiembrie, de la ora 18.00, la vernisajul expoziției "Welcome Home" (2) a artistelor tîrgumureșene Molnár Krisztina și Andreea Chira Șerban.
A doua expoziție pe care o propunem în cadrul proiectului "Welcome home" prilejuiește un dialog între două artiste formate în centre universitare și generații ușor diferite dar cu aceeași aplecare către experiment și conceptualizare a demersului lor pictural/grafic.
Molnár Krisztina. (n 1976, Tg. Mures - traieste si lucreaza la Tîrgu Mures) În timpul cât a studiat pictura la Timişoara preocupările sale artistice s-au alimentat și din experiențe limitrofe universului plastic, activând și ca jurnalist, manager cultural sau bibliotecar. După mai mulţi ani de căutări și experimente, Kristina Molnar resimte dorul de casă, revenind la Târgu Mureș dar și la pictură și la munca cu copiii de care se simte atât de atașată.  Este cu atât mai potrivit să-i urăm „Welcome Home” și să precizăm că această selectie de lucrări este o sinteză a ultimilor 15 ani şi reflectă drumul pe care artista l-a parcurs până acum. (Laura BOROTEA)
Andreea Chira Șerban (n 1989, Tg Mures - traieste si invata in Viborg, Danemarca).  Artista îmbină forţa de sugestie a graficului cu cea a picturalului. Linia sinuoasă, modeleul anatomic bine articulat şi stăpânit, cu accent pe detaliile de expresie, jocul între formele ferm închise în desen şi efectele de imaterialitate subtilă, pledează pentru buna deschidere a drumului ales. Tipul de vanitas propus este o interpretare în termeni personali a avertismentului asupra caracterului derizoriu şi efemer al lumii. (Cora FODOR)
"Welcome home" - o arhivă de artiști mureșeni, își propune să (re)familiarizeze publicul tîrgumureșean cu arta contemporană și să (re)introducă în conștiința locală artiști afirmați în alte spații culturale, dar cvasi necunoscuți comunității din care au plecat.
Organizatori: Asociatiile culturale Startact, Headmade si K'ARTE.
Parteneri: Primaria municipiului Targu Mures, Mures Mall, Reea si Universitatea de Arte din Tg Mures.
Parteneri Media: Modernism.ro, Vernisaje.com, TTM, Antena1 Tg Mures, Zi de zi
Expoziţia va fi deschisă zilnic în perioada 6-26 noiembrie, între orele 10.00 şi 22.00, la Galeria de Arta din Mureş-Mall.

Niciun comentariu:

Despre mine

tg mures, Romania
asociatiakarte@gmail.com 0723909866